sunnuntai 28. elokuuta 2016

Lihamureke rouva Oon tapaan

Hurakkapäivät takana, ja sen huomaa Riitustakin. Viime yönä tosin positiivisella tavalla siinä mielessä, että tyttö nukkua hurotteli läpi yön, muutaman kerran ähinään heräsin ja tutin laitoin suuhun, siinä se. Puoli kasilta aamumaito, tyttö meidän keskeen tirisemään ja vielä yhteiset aamu-unet, Riitu tosin omassa sängyssään koska sinne on nyt oppinut nukahtamaan. Eilen oltiin siis kesäteatterin loppukaronkassa, tosin ei yötämyöhään kuitenkaan. Mutta saapas nähdä, miten tuleva yö sitten sujuu, kun rytmi sekoittui tänään iltapäivästä aika pahasti. Lähdettiin kirkonmenoihin, eikä suinkaan periluterilaisiin, vaan naapuripaikkakunnan karismaattisen seurakunan tilaisuuteen. Aatun ystävä on siellä aktiivina ja meininki muistuttaa enemmän afrikkalaisia kirkkoja kuin luterilainen jurnutus (joka taas on mulle tuttua ja turvallista huttua mutta Aatulle auttamattoman tylsää). Nooooo siellähän vierähti sitten melkein 3 tuntia, yhdet päikkärit jäi väliin tytöltä ja ruokarytmi sekottui myös, tosin se menee äitin piikkiin. Eli katsotaanpas, miten yö sitten tosiaan sujuu... 

Perjantaina käytiin hieman kaupungilla, Riitu jälleen ulkoilutti äitiä, ollaan siirrytty vaunukopasta ratasmalliin, mutta vaikka typy muuten on ulkomaailmasta kiinnostunut vaikuttaa siltä, että vaunuissa on kivointa olla ihan reporankana selällään, eli ainakaan vielä puoli-istuva asento ei noussut suosioon. Kirppikseltä tehtiin muutama kiva löytö Riitulle ja välipalalla käytiin kahvilassa, Riitulle mangososetta, maissinaksuja ja maitoa, äipälle jätskiä... :P 


 Lihavan naisen retonkina farkkumekko, viime vuonna joululahjaksi itselle ostettu ja edelleen yksi lemppareista. Tosin potentiaalinen persevilikkamekko, eli vaatii alleen jotain turvatoimenpidettä, kuten trikoominarin, niin uskaltaa kumarrella. 


Van, saattepa oivan lihamurekereseptin, eli rouva Oon keittiöstä kajahtaa. 

Hommahan lähtee käyntiin sillä, että jauheliha otetaan pakastimesta sulamaan. Tällä kertaa vuorossa oli kananpojan jauheliha, josta myös Riitulle tuli pari pikku pyörykkää, huomenna siis hän saa maista lihaa ensimmäistä kertaa. 

Noooh lounaaksi syö edellisillan jämäpitsaa. Tsekkaile lihan sulamista aina kun muistat. 

Sitten päätä miehesi kanssa lähteä kirkkoon ja nakkaa jauheliha jääkaappiin. 

Kirkonmenoissa manaile pitkää saarnaa, jota kuunnellessa olisi mennyt melko monta uskovaisten pastillia ja pohdi myös, että miten kaltaisesi körtti oikein suunsa pistää vähän erimoisissa kinkereissä. 

Kotiin viimein palatessa sitten tule siihen tulokseen, että teillä on niin älytön nälkä, että lihamurekkeen sijaan teetkin lihapullia. Älä tuhlaa aikaa reseptin etsimiseen, vaan ala tehtailla mureketaikinaa ihan omasta päästä. Korppujauhojen sijaan polentajauhoja. Liikaa. Liikaa kermaa kans. Pari kananmunaa. Mausteiksi aasiakaupasta ostettua tuoretta chiliä, valkosipulia ja muuta mitä kaapista löytyy. Ja liian vähän sitä jauhelihaa. 

Älyttömän lötköä taikinaa. Ei onnistu lihapullat. Kaavi sitä taikinaa pellille lusikalla epämääräisiksi kasoiksi ja ota uunista vielä epämääräisemmän näköisinä. 

Tarjoile miehellesi lihamurekkeen ja -pullien sijaan kananlihakakkaroita, jotka on kuitenkin ihan syötäviä, miehen mielestä jopa hyviä. Ottaa vielä lisää hän. Melko oiva kokin kaveri. Kakkaroiden rinnalla tarjoa pikatabboulehia höystönään rucolaa, aurinkokuivattuja tomaatteja, kalamataoliiveja ja valkosipulia. Kyllähän tuolla nälkä lähti. Paista toinen satsi hieman tummemmiksi, olisivat olleet paremman näköisiä, mutta unohda ottaa kuva.

Tämän päivän retonki oli menneen kesän ostos Seppälästä, mutta tämän kummempia kuvia en ehtinyt ottamaan: Jalassa yhden lempparit, olen tullut siihen tulokseen että pidän lempivaatteita päällä niin paljon kuin mahdollista. Turhaanpa niitä kaapissa hautoo. 

Loppuun vielä hieman vauvajumppaa, tänään vuorossa vatsa- ja selkälihakset. :) Pienenemisestä ei tällä hetkellä tietoakaan, eikä mitään liikettäkään sen edistymiseksi. Mitä nyt ulkoilut. Ilmoittauduin itämaiseen tanssiin kuitenkin, eli jotain edes luvassa. Ja huomenna vauvakerhoon Riitun kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti